top of page
Търсене
  • Снимка на автораMiryana

Terrorists of Beauty - we fight the laws of the beauty industry

Актуализирано: 8.10.2021 г.

Terrorists of Beauty манифест на красотата:

"ние обичаме красотата

ние обичаме хората

ние обичаме да сме хора

и ние обичаме света, в който ни е позволено да бъдем хора


но ние отхвърляме законите на индустрията за красота

нейните правила за перфектни тела

сложните процедури

полът

химическите съставки

пластмасата

микропластиците

свръхпотреблението


ние се борим срещу идеята, че красотата има нужда от много

правим промяна в цялата индустрия

да стане натурална

чиста

честна

човешка

устойчива

красива


Единственото ни оръжие: 5 блок сапуна"


Сапуните Terrorists of Beauty се състоят от четири до максимум 15 естествени съставки. Рецептите се основават на осапуняването на изворна вода и висококачествени растителни масла. При сложен процес на студено разбъркване, маслата се превръщат в сапун с помощта на сода каустик. Поради ниските температури по време на обработката, грижовните свойства на растителните съставки се запазват. Следва естествен процес на зреене, продължаващ няколко седмици, докато сапуните са идеални за първа употреба. Специалната миризма на сапуните се основава на традиционните индийски процеси, при които аюрведичните есенции се създават в продължение на няколко дни под формата на естествени растителни и билкови екстракти. Всички сапуни са сертифицирани като натурална козметика от ncs.


Всички сапуни са без палмово масло. Вместо това от компанията обработват висококачествени студено пресовани масла като зехтин, масло от гроздови семки или рициново масло. 10% от тези студено пресовани масла не се осапунват, а остават в сапуна като масло. Това така наречено премазване гарантира отлична грижа за косата, тялото и лицето, така че обикновено след това не е необходим крем, лосион за тяло или балсам.


Сапуните се опаковат само в хартия и се доставят без пластмаса. Опаковката е отпечатана co2-неутрално върху сертифициран fsc картон. Разбира се, всички техни сапуни също са без микропластика.


За да поддържат въздействието на техните продукти върху околната среда възможно най-ниско, от Terrorists of Beauty използват само вегански съставки. В процеса на студено разбъркване се обработват само растителни масла.


Унисекс: От Terrorists of Beauty не правят разлика между мъж и жена. Защото полът не решава от каква косата или кожата наистина се нуждаят.


От компанията се борят срещу безсмислената глобализация. Техните сапуни са ръчно приготвени в Германия и се пакетират и изпращат в работилница за хора с увреждания. Опаковката е отпечатана в Германия, за да се избегне ненужния транспорт. Те работят само с местни занаятчийски фирми, които произвеждат техните аксесоари за баня.

36 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page