top of page
Търсене
  • Miryana

Planet Bamboo - everyday products made by nature

Актуализирано: 21.08.2020 г.

Историята на Planet Bamboo започва през 2016та година, след една почивка в Тайван. Там основателите се запознават с бамбука, като устойчив материал за изработка на различни продукти. Следват три години неуморна работа по идеята, дизайна и качеството и така само преди една година през 2019 е основана и компанията.

Ценностите на Planet Bamboo:

1. УСТОЙЧИВА ИКОНОМИКА

(СОЦИАЛНА / ЕКОЛОГИЧНА / ИКОНОМИЧНА)

Концепция на Planet Bamboo за устойчивост доминира във всяка тяхна стъпка при вземането на решения. От подбора на доставчици, през производството до доставката до клиента. Това означава, че доставчиците са избрани по строги критерии, отговарящи на изискванията за справедлива търговия, а доставката се извършва чрез DHL и тяхната програма за защита на околната среда GoGreen.

Устойчивите практики при Planet Bamboo не свършват с предлагането на екологично чисти продукти. Основателите участват с дарения в социални проекти или организират собствени дарителски кампании за социално слаби хора. От Planet Bamboo обръщат внимание и на икономическият аспект на устойчивостта. Например, рекламният материал им е изцяло от тревни влакна, вместо от рециклирана хартия. Работейки с организацията Project Together, която разработва новаторски идеи и конкретни решения за целите на ООН за устойчиво развитие в световен мащаб, компанията цели да компенсира бъдещите емисии.


2. КАЧЕСТВО

Устойчив бизнес без надеждно качество? Невъобразимо за Planet Bamboo. Защото за тях устойчивостта олицетворява и дългия живот на даден продукт.

Но как се гарантира подобно качество?


Planet Bamboo подбираt всички доставчици въз основа на определени сертификати за качество.

Например бамбуковите чаши се тестват два пъти годишно от независими институции, за да се гарантира, че са безвредни.

Основателите на компанията лично си избират доставчици и ги посещават редовно на място, за да гарантират високото качество. Всички сертификати може да прегледате тук: https://planet-bamboo.de/wp-content/uploads/2020/04/Zertifikate.pdf


3. СПРАВЕДЛИВОСТ

Устойчивост без справедливост? Подобно нещо не може да е съвместимо за Planet Bamboo. Справедливостта за Planet Bamboo означава:


  • Справедливи условия на труд

Planet Bamboo гарантират справедливи условия на труд в чуждестранни производствени съоръжения чрез международни сертификати и посещения на доставчици. В момента от компанията са в преговори със социални институции в Германия за бъдещото производство на тяхните небамбукови продукти. Суровините също са внимателно подбрани по социално отговорен начин.

  • Справедливи цени

Справедливите заплати и доброто качеството разбира се се отразяват в крайната цена към клиента. Това обаче по никакъв начин не оправдава лихварните надценки. При ценита на Planet Bamboo може да сте сигурни, че няма допълнително ненужно оскъпяване.


  • Модел за подръжание

От Planet Bamboo обичат животните и околоната среда. Рибата, солената вода и растенията са единствените, които принадлежат към световните океани. Със сигурност не и пластмасата. Въпреки това, голяма част от нея плава в тях. За да се промени за в бъдеще това замърсяване, трябва да се намали до минимум използването на пластмаса. А това изисква използването на алтернативи на пластнасовите продукти, направени от възобновяеми суровини. Това е и целта на Planet Bamboo - да направи този преход по-лесен и приятен.

1 преглеждане0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page