top of page
Търсене
  • Снимка на автораMiryana

Little Sun - We are all #ConnectedByTheSun

Това, което започна като скромна идея да се създаде малка, преносима слънчева лампа за хора без електричество в Етиопия, сега е глобален проект, който е променил над два милиона живота чрез страхотната сила на слънцето.


Създаден през 2012 г. от художника Олафур Елиасън и инженера Фредерик Оттесен в лондонския Tate Modern, социалният бизнес на Little Sun носи чиста, надеждна и достъпна енергия за 1,1 милиарда души в света, които живеят без електричество, като същевременно повишава осведомеността за достъп до енергия и климатични действия по целия свят. Първокласните слънчеви продукти на Little sun са за всички. Всеки път, когато купувате продукти на Little Sun, от компанията доставят такъв на човек, който живее извън елекстрическата мрежата, на много по-ниска, достъпна цена. На място, основно в Субсахарска Африка, от Little sun работят с местни предприемачи, за да създадат местни работни места.

През 2017 г. Olafur Eliasson стартира фондация Little Sun, като продължение на социалния бизнес. Фондацията осветява онези, които са извън обсега на техните предприемачески канали за разпространение, особено децата в училище, бежанците и хората, засегнати от природни бедствия.

Основателят на Little Sun Олафур Елиасън вижда слънчевата енергия като едно решение за по-чиста планета и начин за постигане на глобален достъп до енергия за всички. Соларната енергия е на път да се превърне в най-евтината форма на устойчива енергия в рамките на следващите няколко години, което я прави и икономически най-достъпната форма на енергия за всички.


Продуктиете Little sun са идеале спътник при къмпинг, в градина или в дома като декоративен и енергоспестяващ източник на светлина. След пет часа зареждане на слънце може да се радвате на ярка светлина за четири часа, или благодарение на функцията за затъмняване, на повече от 50 часа мека светлина.

В момента Little Sun се предлага в над 10 африкански страни, включително в Етиопия, Сенегал, Южна Африка, Руанда и Буркина Фасо.

Соларните продукти се предлагат на по-висока цена в районите по света с електричество, така че да могат да се продават в райони извън мрежата на много по-ниски, локално достъпни цени. Когато купувате продукти Little sun, вие сте сигурни, че устойчивата слънчева енергия достига до хората, които се нуждаят най-много от нея.3 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page