top of page
Търсене
  • Снимка на автораMiryana

Hopery - give a piece of hope

Актуализирано: 21.08.2020 г.

Бизнес идеята на Hopery е много проста: Чрез натурална козметика, да бъдат спасени орангутаните.

Идеята се ражда през 2018 година когато Бенджамин от Вюрцбург решава да създаде соцална компания, която освен да произвежда чиста, натурална козметика, да допринесе и за опазването на нашата планета.

Преди това Бенджамин 17 години работи в малката компания на свойте родители, която произвежда натурална козметика със семейни рецепти. След тяхното пенсиониранте той продължава семейната традиция, но за него не е достатъчно просто да произвежда устойчиви продукти, той решава да помага на орангутаните, които са най/застрашени от разрастващата се конвенционална козметична индустрия.


Всички продукти на HOPERY се произвеждат с голяма любов в Германия. Естествените, 100% вегански рецепти идват от 30-годишната семейна традиция на собственика. От Hopery използват нежната сила на билките и есенциите от природата. В козметичните продукти на Hopery няма да намерите палмово масло, PEG, парабени, силикони, синтетични аромати и оцветители и парафини. Умишлено от Hopery се въздържат от използването на микропластмаси, пропилен и съставки от нефтената промишленост. Използват се само продукти, които не причиняват дразнене, алергии или промени в кожата. Дайде добър пример и започнете живот без вредни индустриални масови продукти с нежната натурална козметика на HOPERY. Стъпка по стъпка в правилната посока - за душата, тялото и вашето благополучие.


Орангутаните са заплашени от изчезване, поради насажденията за добив на палмово масло.

Хората може да са едни от най-близките роднини на орангутана, но те са и най-голямата заплаха за оцеляването им.

Орангутаните живееха в много различни райони на Югоизточна Азия, но тропическите гори, които са техен дом, бързо изчезват.


В Борнео и Суматра, големи части от тропическите гори са унищожени за плантации с палмово масло.


И последните останали тропическите гори в Борнео се изгарят

За да произвежда все повече палмово масло, което се използва в козметиката и храните, големите производители на палмово масло изсичат и изгарят последните останали тропически гори.


Плантация за палмово масло

От HOPERY помагат в 3 прости стъпки:


1. ВСИЧКО ПРОДУКТИ НА HOPERY СА 100% БЕЗ ПАЛМОВО МАСЛО

Индустрията за палмово масло допринася основно за унищожаването на тропическите гори. Тя е отговорна за глобалното затопляне, разселването на коренните хора и застрашените видове.

От HOPERYИ збягват палмовото масло в техните продукти още от самото начало. Стъпка, която повечето компании от козметичната индустрия не предприемат.

Не е ли добро чувството да знаете, че помагате на нашата земя, като съзнателно избягвате продукти с палмово масло?


2. HOPERY ОСИНОВЯВАТ ОРАНГУТАНИ В НУЖДА

В резултат на унищожаването на техните местообитания много орангутанови бебета губят майките си. Някои малки орангутани имат късмет и могат да бъдат спасени от спасителния център на BOS Nyaru Menteng Orangutan. Там те получават основни медицински грижи и за тях се грижат с любов. От тук започва дългия път към щастливия живот на свобода.

От начало за орангутановите бебета се грижат човешки приемни майки в горската детска градина. С тяхна помощ те развиват двигателните умения, необходими за безопасно катерене върху зелената гигантска джунгла. Те учат от своите приемни майки какво е важно за независим живот на свобода.

След това посещават горското училище, за да свикнат с естествената им среда.

В края на дългото си пътуване имат една голяма цел: повторно адаптация в подходяща защитена зона.

С помощта на свойте клиенти, от HOPERY вече са успели да осиновят 3 органгутана.През есента на 2015 г. на островите Борнео и Суматра бушуват опустошителни горски пожари. Те бяха омишлено запалени за да бъдат унищожени тропическите гори и след това да бъдат създадени плантации с палмово масло на тяхно място.

Джелапат бе намерен сам край село Тимпа в средата на декември. Майка му не оцеляла от горските пожари. Джелапат е спасен и е откаран в спасителната станция Nyaru Menteng. Джелапат е петото бебе орангутан, спасено през този месец. Сега за Джелапат се грижат в спасителната станция и там той се подготвя за живот на свобода. Там той се учи на всички умения, необходими за оцеляване, които обикновено би научил от майка си. Джелапат все още има дълъг път, но от HOPERY ще бъдем с него на всяка стъпка.Топан е предаденa на фондация BOS на 13 октомври 2017 г. Топан e само на 8 месеца, когато e намеренa болнa и самотнa. Тя e била напълно дехидратирана и недохранена. Топан е тежала само 3,5 килограма.

Девет месеца след пристигането си, Топан, която вече е на 17 месеца, е член на горското училище.

Д-р Arga Sawung Kusuma, главният ветеринарен лекар в BOS, каза за Topan: "Въпреки че Topan е сравнително малка, тя е много смела. Веднъж тя ни шокира, защото се изкачи на 15 метра високо дърво чак до върха. Бяхме много притеснени, че тя ще бъде твърде уплашена да се върне надолу, но Топан започна да се спуска и просто го направи."

Сега Топан е в много добро здраве и се подготвя за живот на свобода.В ранната сутрин на 7 януари 2015 г. спасителен екип от BOS тръгна към село Tumbang Jiga. Предишния ден те получават съобщение за бебе орангутан в селото. Това е била първата спасителна мисия за годината. Мерил е намерена в много лошо състояние. Беше изключително отпаднала и слаба. Тя е държана в ланджунг, традиционна ратанова чанта, която обикновено се използва за носене на дърва за огрев. Мерил едва можела да се движи в тесната чанта. Благодарение на медицинските грижи и нейната детегледачка, Мерил успя да се възстанови напълно до края на октомври. Благодарение на HOPERY Мерил в момента получава грижаи любов в центъра BOS.


3. ЗАЕДНО ПОДКРЕПЯМЕ ORANGUTAN OUTREACH


Orangutan Outreach е нюйоркска организация, която има за цел да спаси и да се грижи за осиротели и разселени орангутани, докато те могат да се върнат в естественото си местообитание.

HOPERY даряват 10% от печалбата си на Orangutan Outreach

+ С всеки закупен от вас продукт, HOPERY автоматично дарява 20 цента на органинзацията и така помагате директно за спасяването на орангутаните.

4 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page